Dermaplane – bokningsbar från 28 september

Dermaplane är en fysisk exfoliering (peeling) av huden i ansiktet där det allra yttersta hudlagret samt det fina vellushåret tas bort med ett speciellt skalpellblad. Detta simulerar cellförnyelsen, syresätter huden, ökar cirkulationen samt att fina linjer och förstorade porer minskas

Boka tid

På Beauty by Lina utförs alla behandlingar & konsultationer av auktoriserade hudterapeuter & utbildade Dermaplane-terapeuter som anpassar behandlingen utifrån dina förutsättningar och önskemål för bästa resultat.

Varmt välkommen att kontakta oss för tidbokning eller konsultation.

Boka tid

Vad är Dermaplane?

Dermaplaning är en smärtfri behandling där vi med hjälp av ett skalpellblad avlägsnar hår och fjun och döda hudceller.  Skalpellbladet skrapas varsamt på huden över hela ansiktet. Resultatet blir en otroligt vacker hud och lyster! Behandlingen ger en perfekt bas för applicering av makeup då alla döda hudceller och allt hår och fjun avlägsnas samt att du får en hud med ett naturligt glow!

Vem passar behandlingen för?

Alla hudtyper (torr, fet, normal och kombinerad) lämpar sig för behandlingen.

 

Att tänka på inför behandlingen

 • Om din hud är inflammerad, flagar, är svullen, har blåmärken, fördröjd läkning från en annan behandling eller är stressad på något sätt, bör du avvakta med dermaplane.

 • Botox eller fillers – Vänta 1 vecka efter injektionen. Det är okej att utföra dermaplaning innan du får injektioner.

 • Retin-A/Retinol – Sluta använda produkten 5 dagar före och efter behandlingen.

 • Kemisk peeling – Vänta minst 14 dagar innan du gör dermaplaning.

 • Laser/IPL – Dermaplaning kan göras före laserbehandling men vänta minst 14 dagar efter genomförd laserbehandling.

Hur går behandlingen till?

 • Huden rengörs med lämplig rengöring för din hud

 • Ansiktet peelas för att förbereda huden för behandlingen

 • Dermaplaning genomförs i hela ansiktet, döda hudceller samt hår och fjun avlägsnas varsamt med hjälp av ett skalpellblad

 • En återfuktande och barriärstärkande mask appliceras på det behandlade området

 • Huden smörjs in med ögonkräm, serum och fuktkräm

Efter behandlingen

 • Använd SPF dagligen.

 • Undvik sol så mycket som möjligt. Om du måste vara i solen, applicera SPF ofta och ha gärna på dig en hatt och sitt i skuggan.

 • Undvik att utsätta dig för stark värme, tuffa träningspass och bastubad i 24-48 timmar efter behandlingen.

Kontraindikationer

Du kan tyvärr inte boka behandling om du är gravid eller ammar eller om du går på strålbehandling eller cytostatika.

Vi kan inte heller behandla dig som genomgår behandling med receptbelagda läkemedel mot akne så som starka retinoider mm, då har vi andra behandlingar som passar bättre.

Vi behandlar inte heller öppna och svårläkta sår.

Vi behandlar inte dig som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Priser

DermaplanePRO 1250kr

Dermaplane tillval 795kr.
Dermaplane kan med fördel kombineras med t.ex Dermapen, IPL, Kemisk peel och ansiktsbehandlingar.

Bokning av tid

Du kan boka din tid online via vår hemsida eller ringa oss på 0455-122 00 om du har frågor eller önskar hjälp med bokning. Du kan också boka en konsultation där vi träffas & tillsammans går igenom ditt behandlingsbehov, vilket resultat du eftersträvar och vilka effekter vi kan uppnå med behandlingen samt hur du kan förbereda samt ta hand om din hy efter behandlingen med anpassade hudvårdsprodukter. Kom förberedd och tänk igenom vilka frågor du har om behandlingen. Vid bokad & utförd behandling dras beloppet för konsultationen av som rabatt (250kr).

Vi är Auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR & innehar behandlingsskadeförsäkring & godkända att utföra Hygienisk verksamhet av Miljö & hälsovårdsnämnden.

Boka tid

Dermaplane

Vanliga frågor & svar kring Dermaplane behandling

Måste jag boka konsultation först?

Nej, du måste inte boka en inledande konsultation först utan detta är endast nödvändigt om du känner osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information om behandlingen, detta kostar 250kr och dras av som rabatt vid ditt första behandlingstillfälle. Om du bokar tid direkt för behandling så ingår alltid en inledande konsultation av behandlingsområdet.

Gör behandlingen ont?

Dermaplaning är en smärtfri behandling där vi med hjälp av ett skalpellblad avlägsnar hår och fjun och döda hudceller.  Skalpellbladet skrapas varsamt på huden över hela ansiktet.

Hur ofta bör jag genomföra behandlingen?

För att underhålla resultatet bör behandlingen genomföras med 3-5 veckors intervaller. Behandlingen kan även bokas vid enstaka tillfällen som en uppfräschning av din hy.

Hur ser huden ut direkt efter behandlingen?

Beroende på hudtyp, en känsligare hy kan bli lite röd och svullen efter behandlingen, detta lägger sig normalt inom några timmar. Många upplever också sin hy väldigt slät, jämn och med fantastisk lyster direkt efter behandlingen.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Nej, ditt hudton/hudfärg spelar ingen roll i denna behandling.

Riskerar jag att få fler eller grövre hårstrå efter behandlingen?

Nej, hårstråna avlägsnas vid hudytan och påverkar därför inte hårroten där själva hårproduktionen sker. Det som kan misstas för att håret blir grövre är att där hårstrået kapas (vid hudytan) kommer det att vara som tjockast när det växer ut, det blir lite ”stubb”. Stubben är temporär och när håret växer ut tunnas det ut som vanligt igen i takt med att du naturligt tappar dina hårstrån

Boka tid