Inför din brasilianska vaxning

Intimvaxning eller så kallad brasiliansk vaxning innebär att vi tar bort könshår genom vaxning.

Det är helt naturligt att känna sig nervös när du ska göra din första brasilianska vaxning. Men vi är här för dig och kommer att ta hand om dig på bästa- och mest professionella sätt.

Boka tid

Hårlängden är viktig, för att uppnå bästa resultat vid din brasilianska vaxning är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 2-5mm långt, dvs. ca 14 dagars utväxt efter rakning. Om du får ett nyptag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt. Vi rekommenderar att du vaxar dig var 4-5:e vecka. Då optimeras det hårfria resultatet med minimal smärta vid själva vaxningen. Väntar du längre hinner håren rota sig och känslan kommer att liknas vid din första brasilianska vaxning.

Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till hudytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle du gör brasiliansk vaxning. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt. Regelbunden brasiliansk vaxning medför en tunnare strån och glesare utväxt av håret.

Att tänka på:

-var nyduschad. God hygien är väldigt viktigt vid brasiliansk vaxning

-för bästa resultat rekommenderas  2v utväxt efter rakning eller 4-5v efter din senast utförda brasilianska vaxning. Är håret mer än 6mm bör du ansa det något för att underlätta vaxningen

-du skall ej vaxa dig om du har infektion av svamp, virus eller bakterier, sår, sprickor eller blåsor i underlivet

-vi utför behandlingen enbart på kvinnor

Graviditet & Menstruation

Det är inget hinder att göra en brasiliansk vaxning eller annan vaxning om du är gravid eller har menstruation. Du kan dock vara lite mer smärtkänslig än normalt. Vi håller högsta klass på noggrannhet och professionalitet samt hygien när du vaxar dig hos oss oavsett. I samband med menstruation använder du tampong vid din vaxning.

Den eviga frågan – Gör det ont?

Första gången du gör en brasiliansk vaxning kan det upplevas mer smärtsamt. Detta på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Om du regelbundet gör en brasiliansk vaxning blir håret tunnare och de kommer inte att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det upplevs mindre smärtsamt än första gången. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet (var 4-5:e vecka) tröttas hårsäckarna ut alltmer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Det bevisas gång på gång att LYCON´s remsfria vaxer, med dess  oerhört goda kvaliteter, inte bara tar bort envisa och korta hårstrån utan kunderna är också förvånade över hur lite smärta de känner. Många upplever stor skillnad mot tidigare erfarenheter och beskriver LYCON´s vaxbehandlingar som näst intill smärtfria. Kunderna märker också stor skillnad på hur huden reagerar genom att de slipper rodnad, blåmärken och andra skador på huden som en följd av behandlingen.

Efter din brasilianska vaxning

Efter brasiliansk vaxning under 24 timmar bör man avstå från direkt solljus, solarium, träning, tajta kläder samt pool med klorerat vatten eftersom hårsäckarna är öppna och därmed mer mottagliga för bakterier. Undvik även parfymerade krämer, använd gärna bomullstrosor och duscha helst i svalt vatten.

De flesta kunderna upplever inte några problem efter vaxning men för vissa kan hudirritation eller lindrig rodnad uppstå , särskilt efter sin första vaxning, detta lägger sig inom ett par dygn.

För att undvika problem efter vaxningen erbjuder vi  hemmaprodukter från ”i love my muff” (läs mer nedan). Produkterna är speciellt framtagna för underlivet och jobbar på att lugna, återfukta, fräscha upp och exfoliera huden både förebyggande och efter din behandling.

I love my muff – intimprodukter

Grundaren till företaget tröttnade på att det inte fanns några bra produkter inom intimhygien. i love my muff är en serie hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade för intimanvändning. I serien ingår allt du behöver för att känna dig superfräsch varje dag. Alla produkterna är PH-balanserade och baserade på naturliga ingredienser. Produkterna passar perfekt att använda som en del av din dagliga intimhygien. I duschen, efter duschen och för att hålla dig fräsch under dagen. De rekommenderas också att användas efter vaxning eller annan hårborttagning.

i love my muff – ”Blue”-serien innehåller extrakt av apelsinblommor, lavendel och rena eteriska oljor och ”Green”-serien, fräscha citrusfrukter och rena eteriska oljor. De små förpackningarna gör de perfekta att ha med i väskan till gymmet eller på resan – var du än ska!

brasiliansk vaxning logo
brasiliansk vaxning produkter

Clean Wash 60 ml Steg ett – rengöring. Mild duschgel.

Pure Spray 60 ml Steg två – spray. Fräsch fuktgivande doftspray.

Soft Lotion 60 ml Steg tre – återfuktning. Lämnar huden mjuk, len & återfuktad

Fresh Wipes

Fresh Wipes är våtservetter som innehåller noggrant utvalda och naturliga ingredienser som aloe vera, kamomill, lavendel och E-vitamin. Dom är singelförpackande och perfekta att ha med sig. Säljs styckvis, 14kr eller 10- pack, 98kr.

Maintenance kit- Blue eller Green

Perfekt hemmakit innehållande en av varje vårdande produkt ur Green eller Blue serien samt 10st Fresh Wipes. Flaskorna är 60ml. 495kr