IPL Hudföryngring

IPL är ett intensivt pulsat ljus som passerar det yttersta hudlagret. Ljusenergin omvandlas sedan till värme som vissa färgade målområde, så som röda blodkroppar (hemoglobin) och pigment (melanin), reagerar på. Detta gör att små fina kärl i ansiktet, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar och pigmentfläckar påverkas och reduceras. Hudens nybildning av kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas. Huden får även en jämnare ton samt ger ett jämnare och slätare intryck.

Boka tid

IPL är en effektiv metod som behandlar en mängd olika hudåkommor och samtidigt stimulerar tillväxten av kollagen hos åldrande hud. Det är det perfekta behandlingsalternativet för dig som vill ge huden en jämnare ton och reducera förekomsten av pigmenteringar, solfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl, rosacea, acne och rodnad med minimal återhämtningstid.

Man kan också med fördel kombinera IPL med andra behandlingar så som Dermapen, PRX eller övriga kemiska peelingar för snabbare och bättre resultat.

På Beauty by Lina utförs alla behandlingar & konsultationer av auktoriserade hudterapeuter & utbildade IPL-terapeuter som anpassar behandlingen utifrån dina förutsättningar och önskemål för bästa resultat.

Varmt välkommen att kontakta oss för tidbokning eller konsultation.

Boka tid

Ledande IPL teknologi med ”Stellar M22” från Lumenis.
Lumenis är företaget som utvecklade IPL teknologin och är pionjär
inom estetisk medicin och används av ledande kliniker runtom i världen. 

Hur fungerar behandlingen?

Behandlingen genomförs med IPL-intensivt pulserande ljus. IPL avger ljusenergi som både pigmenteringar och ytliga blodkärl tar till sig. När ljusenergin träffar pigment och kärl ombildas energin till värme och vid tillräcklig hög värme sprängs pigment sönder och kärl kollapsar. Pigmentering och blodkärl försvinner och huden får en ökad lyster och jämnare hudton.

Det krävs vanligtvis 3–5 IPL-behandlingar med minst fyra veckors intervall för att få ett hållbart resultat och du ser oftast en förbättring efter varje behandling. Vi ger dig råd och gör tillsammans upp en behandlingsplan för just din hud. Efter avslutat kur rekommenderas underhållsbehandling 1-2ggr/år.

Behandlingsområden

Ytliga kärl & rodnad– IPL är det absoluta förstahandsvalet om man behandlar ytliga blodkärl och rodnad på kinderna  och näsa. Vi rekommenderar 2-4 behandlingar med 4v intervall.

Rosacea- är en kronisk sjukdom som inte kan botas men precis som all annan behandling mot rosacea kan man reducera symtomen i perioder vilket många tycker underlättar vardagen oerhört mycket. Efter en behandlingsserie med IPL brukar det hålla sig lugnt och stabilt en längre tid. Därefter gör man underhållsbehandlingar vid utbrott.

  • Ytliga blodkärl brukar försvinna eller reduceras kraftigt
  • Rodnad kan ofta reduceras med ca 40-50 %
  • Uppblossningar blir oftast färre och mindre
  • Finnar och knottror reduceras

Pigmenteringarbehandling mot pigmentfläckar kan utföras så länge fläckarna har en tydlig kontrast mot huden runtomkring. Vi behandlar EJ hormonell pigmentering.

IPL Hudföryngring- Få yngre och jämnare hud med IPL. Photorejunevation är ett samlingsnamn för en rad effektiva hudbehandlingar. Ljuspulser penetrerar vävnaden och skapar värme som söker upp pigment och blodkärl på ett kontrollerat sätt. Kroppens naturliga processer avlägsnar sedan den behandlade vävnaden, samtidigt som tillväxten av kollagen och elastiska fibrer stimuleras.  Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Detta resulterar i en jämnare hudton & ökad fasthet.

IPL Acne- Behandlingen går ut på att ljusenergin reducerar bakteriehalten och inflammationen i huden. Vid acnebehandlingar med IPL tränger det intensiva ljuset ner i hudens djupare lager och verkar bakteriedödande på acnebakterien.  Efter 4 behandlingar, intervall på 3-4v, förväntas en reducering med ca 50% av den aktiva acnen.

Att tänka på inför behandlingen

Mörkt pigment gör att behandlingen fungerar något sämre och risken för att bränna huden ökar. Därför är det viktigt att du inte solar, varken utomhus eller i solarium eller använder brun-utan-sol-krämer, 4–6 veckor före behandlingen eller under den period som du behandlas regelbundet. Vid vistelse i sol rekommenderar vi att använda solskyddsfaktor med spf 30- 50. Tänk även på att huden helst ska vara helt ren från smink vid besöket. Om du har en pågående infektion, behandlas med antibiotika, är gravid eller ammande bör du kontakta oss för rådgivning för att undvika kontradiktioner vid behandlingen.

Under behandlingen

Först tvättas huden ren från smink och parfym. En kylande gel stryks på huden och genom en prisma kommer en ljuspuls som blixtrar till och du känner ett varmt stick i huden. Därefter flyttas ljusprisman till nästa ställe. Ljuset passerar det översta hudlagret och omvandlas sedan till värme. Färgade målområden, såsom röda blodkroppar (hemoglobin) och pigment (melanin), reagerar på detta, finfördelas och transporteras bort. Behandlingen tar mellan 15–45 minuter beroende på hur stor ytan det är som ska behandlas.

Efter behandlingen

Huden får en lätt rodnad och du kan bli svullen i några timmar till ett par dagar efteråt, känslan kan liknas vid en lätt solsveda. Pigmentfläckarna mörknar efter behandlingen innan dom bleknar eller försvinner helt. Kärl kan också temporärt bli mer markanta och en del spricka, dvs ett mindre blåmärke blir synligt i några dagar. Vi rekommenderar dig att efterbehandla med en svalkande och läkande gelé från vår butik.

Det går bra att använda smink efter behandlingen. Efter varje behandling känns huden mjukare och får en jämnare ton med ökad lyster och spänst.

Kontraindikationer

Du kan tyvärr inte boka behandling om du är gravid eller ammar eller om du går på strålbehandling eller cytostatika.

Vi kan inte heller behandla dig som genomgår behandling med receptbelagda läkemedel mot akne så som starka retinoider mm, då har vi andra behandlingar som passar bättre.

Vi behandlar inte heller öppna och svårläkta sår.

Vi behandlar inte dig som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Priser

Om du önskar att behandla flera områden vid ett och samma tillfälle (en s.k. kombinationsbehandling) ges en viss rabatt på den totala kostnaden. Välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

Ansikte 1950kr

Ansikte & hals 2495kr

Ansikte, hals & dekolletage 3295kr

Dekolletage 1950kr

Hals 1595kr

Händer 1795kr

Enstaka kärl & Pigment (fr 1200kr)

Bokning av tid

Du kan boka din tid online via vår hemsida eller ringa oss på 0455-122 00 om du har frågor eller önskar hjälp med bokning. Du kan också boka en konsultation där vi träffas & tillsammans går igenom ditt behandlingsbehov, vilket resultat du eftersträvar och vilka effekter vi kan uppnå med behandlingen samt hur du kan förbereda samt ta hand om din hy efter behandlingen med anpassade hudvårdsprodukter. Kom förberedd och tänk igenom vilka frågor du har om behandlingen. Vid bokad & utförd behandling dras beloppet för konsultationen av som rabatt (250kr).

Vi är Auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR & innehar behandlingsskadeförsäkring & godkända att utföra Hygienisk verksamhet av Miljö & hälsovårdsnämnden.

Boka tid

Före- & efterbilder

Vanliga frågor & svar kring IPL Behandlingar

Måste jag boka konsultation först?

Nej, du måste inte boka en inledande konsultation först utan detta är endast nödvändigt om du känner osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information om behandlingen, detta kostar 250kr och dras av som rabatt vid ditt första behandlingstillfälle. Om du bokar tid direkt för behandling så ingår alltid en inledande konsultation av behandlingsområdet.

Gör behandlingen ont?

För att döda näringstillförseln till hårstrået och nå 100 % celldöd, sе krävs det att man kommer upp i ca 70 grader Celsius. Hudens nervceller signalerar smärta vid kortvarig uppvärmning redan vid 42 grader Celsius. Alltså är det omöjligt att få en helt smärtfri permanent hårborttagningsbehandling. Det är alltså ingen smärtfri behandling oavsett vilken reklam du än sett som påstår detta. De flesta tycker att det sticks, ger en värmande känsla eller liknas vid en gummisnoddssnärt mot huden men man vänjer sig ganska snart och varje ljusblixt varar någon tusendels sekund, alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok. Utöver din individuella smärttålighet och motivation kan följande faktorer spela in gällande hur det känns:

– Vilket område man behandlar
– Hur mycket pigment som finns i huden
– Vilken pulsstyrka som används

Integrerad kylning i maskinen i kombination med att vi applicerar en sval gelé på behandlingsområdet säkerställer bästa komfort för dig som kund. 

Är ljuset från IPL farligt?

Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling. Det är dock väldigt viktigt att följa våra rekommendationer kring solning och efterbehandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Ja, har du solbrun eller mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. Det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling . Och när du är solbrun blir det svårare att urskilja åldersfläckar, blodkärl etc från hudens pigment vilket gör behandlingen mindre effektiv och obekväm. Med vår utrustning kan vi dock ställa in behandlingens intensitet  utifrån din hudtyp för att anpassa behandlingen efter dina förutsättningar. 

När ser jag resultat av behandlingen?

Du kommer att gradvis se resultat efter 1 – 3 behandlingar men för ett optimalt resultat rekommenderar vi att upprepa behandlingen ca 4- 6 gånger med ca 4 veckors mellanrum. För att säkerställa ett mer långvarigt resultat så rekommenderar vi att därefter kontinuerligt upprepa behandlingen 1-2 gånger per år.

Vad är skillnaden på Laser & IPL?

Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte. Rent tekniskt skiljer sig ljuset och våglängderna åt, laser använder ljus på en exakt puls- och våglängd medan IPL (Intense Pulsed Light) istället är ett bredspekrat ljus med fler våglängder. För att med IPL komma åt mer precist använder man olika munstycken som filtrerar specifika våglängder beroende på behandlingsområde och indikation. Båda metoderna kan användas för hårborttagning med långvarigt resultat.

Boka tid