Coolshaping

Coolshaping eller fettfrysning är en ickekirurgisk behandling som på ett skonsamt men effektivt sätt avlägsnar lokala fettdepåer på kroppen.

Boka tid

Hur fungerar Coolshaping?

Behandlingen är optimal för dig som har lokala fettansamlingar som inte försvinner med hjälp av kost eller träning på tex mage, lår eller armar. Efter bara 1 behandling minskas 20-25% av fettet i de behandlade området 

Cryolipolysis även kallad fettfrysning är en beprövad behandlingsmetod som bygger på att vakuumet i det utplacerade munstycket lokalt suger upp fettet och med hjälp av kyla (ner till -10°) elimineras fettcellerna under huden. Fettcellerna inträder i ett stadie som kallas Apoptos dvs naturlig programmerad celldöd och transporteras sedan ur kroppen via lymfsystemet. Fett är mycket känsligare mot kyla till skillnad från andra vävnader såsom hud, nerver och muskler som inte alls påverkas av behandlingen.

Efter din Coolshapingbehandling fortsätter alltså utrensningsprocessen i kroppen gradvis vilket innebär att det slutgiltiga resultatet kan ses först efter 3–4 månader. Dock kommer du märka skillnad efter några veckor. För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 behandlingstillfällen med ett intervall på 4-6 veckor.

Det är viktigt att förstå att Coolshaping inte är eller kan ersätta en viktminskningsmetod, utan enbart lämpar sig för att behandla fettansamlingar lokalt.

 

Coolshaping är den mest populära icke-kirurgiska fettreducerings behandlingen med 40 000 behandlingar utförda i Sverige och över 450 000 behandlingar världen över.

Varför använda Coolshaping som fettfrysning

 • En väl beprövad teknik som ger goda resultat
 • Behandlingen är icke-invasiv
 • Ingen läkningprocess
 • Upp till 45% mindre fettceller efter tre behandlingar

Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med en konsultation, vi mäter och fotograferar behandlingsområdet efter överenskommelse. Du får fylla i ett hälsoformulär och får all nödvändig information och tid att ställa frågor.
Vi märker ut behandlingsområdet, applicerar en gelémask och därefter placeras ett eller två munstycken på behandlingsområdet. Med hjälp av ett vakuum sugs fettet in i munstycket, i munstycket sitter två kylplattor som fryser ner de oönskade fettdepåerna i 60min, efter behandlingen masseras området lätt.

Behandlingen är helt fri från kirurgi och nålar, ingen konvalescens och du kan arbeta direkt efter din behandling. Nästa behandling på samma område kan göras igen efter 4-6 veckor och vi rekommenderar 2-3 behandlingar på ett område.

Under din behandling kan du ta de lugnt och koppla av, läsa en bok, lyssna på din favoritpod (i medtagna hörlurar) eller ta en skön tupplur. Vi kan även utföra andra behandlingar under tiden, tex färgning av fransar & bryn, ansiktsbehandling eller brow & lashlift. Kontakta oss innan din bokning så hjälper vi dig med din kombinationsbehandling.

Coolshaping rekommenderas för behandling av:

 • Mage
 • Kärlekshandtag
 • Lår/utsida/insida
 • Rygg
 • Höfter
 • Celluliter
 • Rumpa/stuss
 • ”Dubbelhaka”

Hur känns behandlingen?

När munstycket applicerats på det utvalda området och sugs in i kammaren känner du till en början ett kraftigt sug och en kylande känsla. Efter några minuter har kylan bedövat området fullständigt och du känner ingenting. Du kan istället passa på att koppla av eller läsa en tidning eller medtagen bok eller varför inte lyssna på din favoritpod.

Du kan återgå till normala aktiviteter efter din behandling men vi rekommenderar dig att inte träna, basta eller bada inom 24h.

Att tänka på inför behandlingen:

Du kan inte behandlas med COOLSHAPE om du har någon av följande diagnoser:

 

 • Raynauds sjukdom
 • Graviditet
 • Nyopererad (1 år)
 • Inopererad medicinsk enhet
 • Stark känslighet mot kyla
 • Ljumskbråck
 • Hepatit C
 • Ammande

Efter behandlingen

Efter en Coolshaping behandling fortsätter kroppen sin egna process med att transportera bort de förstörda fettcellerna, detta i upp till 3 månader efter utförd behandling, det är alltså först då du kan se det slutgiltiga resultatet. Du kommer dock börja märka skillnad efter några veckor. För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 behandlingstillfällen med 4-6 veckors intervall på samma behandlingsområde.

Resultatet är permanent under förutsättning att du behåller din vikt, annars kan resterande fettceller givetvis öka i volym. Vi rekommenderar att du dricker mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att ta regelbundna promenader eller utför annan fysisk aktivitet..

Det behandlade området kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tas bort. Detta försvinner dock  successivt. Blåmärken, svullnad och ömhet kan uppkomma i det behandlade området, detta försvinner också successivt oftast inom ett par veckor.

Vi rekommenderar att du tar med dig extra klädesplagg som ej är åtsittande på behandlingsområdet.

 

 

Rekommenderat antal behandlingar

För bästa resultat rekommenderas en kur på 3 behandlingstillfällen, se paketpris. Behandlingarna utförs med 4-6 veckors mellanrum och vi hjälper till att göra en behandlingsplan för just dig på din konsultation eller ditt första behandlingstillfälle.

När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek allt eftersom lymfkörtlarna rensar ut slaggprodukter. Processen pågår i upp till fyra månader.

Priser

3450kr per tillfälle. Paketpris: Vid bokning av kur om 3 behandlingar på samma område, erhålls 1000kr rabatt vid sista behandlingen

Önskar du behandla flera områden och önskar prisuppgift så ber vi dig kontakta oss på 0455-122 00 eller info@beautybylina.se för mer information.

Bokning av tid

Om du har frågor eller önskar boka tid är du välkommen att göra det på vår hemsida eller ringa oss på 0455-122 00. Du kan också boka en konsultation där vi träffas & tillsammans går igenom ditt behandlingsbehov, kostnad 300kr. Kom förberedd och tänk igenom vilka frågor du har om behandlingen. Vid bokad & utförd behandling dras beloppet för konsultationen av som rabatt.

Vi är Auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR & innehar behandlingsskadeförsäkring & godkända att utföra Hygienisk verksamhet av Miljö & hälsovårdsnämnden.

Boka tid

Före- & efterbilder