NYHET
LPG Endermologie Alliance

LPG är en mekanisk bindvävsmassage som på ett effektivt sätt ökar fettförbränning, blod- och lymfcirkulation samt på sikt reducerar celluliter och formar kroppen. Med den senaste tekniken kan vi även erbjuda LPG ansiktsmassage & ansiktsbehandling för en bättre hudhälsa.

Boka tid

Vad gör LPG?

LPG är en mycket populär behandling med många användningsområden som tex för att reducera celluliter, strama åt huden och lindra muskel- och ledvärk.  LPG är en unik och patenterad massagemetod som bygger på mekanisk bindvävsmassage och lymfdränage. Med LPG ökar cirkulationen och vätskeflödet i området som behandlas vilket leder till att slaggprodukter frigörs, bindväven mjukas upp, celluliter minskar och elasticiteten i huden förbättras då produktionen av kollagen och elastin stimuleras.

På Beauty by Lina arbetar vi med den senaste teknologin, LPG Alliance. Denna teknik innebär att ett munstycke lyfter upp vävnaden med vakuum samtidigt som den bearbetas av både en rullande och knådande rörelse. Behandlingen är avkopplande och mycket behaglig.

Med den senaste LPG-tekniken Alliance så kan vi även erbjuda den patenterade LPG behandlingen för ansiktet. Behandlingen ger resultat på ökad Hyaluronsyra (naturlig fukt), fastare hud, reducerad svullnad, reducerade linjer och ökad lyster. Vi rekommenderar en regelbunden behandling genom kur men kan även bokas som singelbehandling där vi skapat en exklusiv ansiktsbehandling vid namn ”LPG ansiktsbehandling Lyx som förutom 30min LPG massage av ansiktet även inkluderar kemisk peeling och kollagenmask, kan varmt rekommenderas.

 

Varmt välkommen att boka in din behandling eller konsultation där våra terapeuter skräddarsyr en behandlingsplan som passar just dig och dina behov

LPG´s historia

LPG står för, Louis Paul Guitay , mannen som på mitten av 80-talet tog fram den första LPG maskinen. Han råkade i slutet av 1970-talet ur för en bilolycka. Olyckan medförde tyvärr svåra brännskador och för att mjuka upp ärrvävnaden gick han regelbundet på massage. Massagen gav inte Louis önskat resultat och han tyckte att det tog alldeles för lång tid så Louis Paul Guitay uppfann därför en maskin som ersatte den manuella massagen.

Detta medicinska genombrott var möjligt tack vare en unik, patenterad teknik med motoriserade rullar och vakuumsug som masserar huden.

LPG har således lång erfarenhet inom området och är unikt med sina över 95 publicerade studier som sträcker sig från 1991. Endermologie® är världens första patenterade teknik för behandling av celluliter, och det är den första cellulitbe­handling som har blivit godkänd av FDA i USA.

Effekter av LPG

 • LPG reducerar celluliter
 • LPG reducerar vätskeansamlingar & svullnad
 • LPG påskyndar träningsresultat
 • LPG minskar muskel- & ledvärk
 • LPG formar kroppen
 • LPG ökar hudens elasticitet och spänst
 • LPG är avslappnande och ökar välbefinnandet
 • LPG är ett komplement till kosmetiska operationer

Hur går behandlingen till?

Efter en individuell bedömning skapar vi ett behandlingsprogram som anpassas efter dina mål. Under själva behandlingen ligger du på en behandlingssäng och har på dig en mjuk kroppsstrumpa, Endermowear,  som skyddar din hud och underlättar förflyttningen av maskinen.

Har du bokat vårt alternativ ”prova på LPG” får du vid behandlingstillfället låna denna dräkt. Önskar du ha din personliga dräkt finns den att köpa för 300kr och den kan användas under flertalet behandlingar. Vid bokning av kur på minst 10ggr ingår en personlig lånestrumpa.

Beroende på vilken typ av behandling du väljer kommer du få 30-70min massage med LPG, detta ser du vid din tidsbokning.

LPG rekommenderas för behandling av kropp:

Slimma kroppen och ge huden ny spänst och lyster.

Genom avancerad stimulering och bearbetning kan du förbättra hudens kvalitet och forma kroppen

Fettförbränning
Tack vare det patenterade Alliance behandlingshuvudet gör Endermologie det möjligt att punktbehandla och reducera envisa fettansamlingar som är opåverkbara av kost och träning (armar, mage, rygg, midja, lår etc). Behandlingen anpassas efter kundens behov och olika hudtyper.

Reducering av celluliter
Celluliter drabbar 90% av alla kvinnor (även den smalaste och mest vältränade kan få celluliter) och består av lagrat fett och vätska i vävnaden i kombination med dålig cirkulation. Med LPG Endermologie bearbetas vävnaden på djupet, cirkulationen förbättras, fett förbränns och vätska dräneras. På så vis löser behandlingen grundproblemen varför celluliterna uppstår.

Uppstramning av huden
Hudens elasticitet kan påverkas av olika faktorer; viktförändring, graviditet, ålder mm är faktorer som gör att huden tappar sin spänst. Det påverkar hela kroppen men blir ofta mer påtagligt på vissa områden såsom insida lår, mage och armar. LPG Endermologie stramar upp huden och inriktas framförallt på de områden kunden har problem.

Svullna ben
Symtom som tunga, smärtsamma ben, svullna vrister och fötter är ofta en följd av att blodflöde och lymfcirkulation  inte fungerar riktigt bra. Toxiner och slagg stannar kvar istället för att dräneras bort, vilket kan ge svullnad. LPG Endermologie är mycket effektiv för att öka cirkulation och dränage, vilket minskar svullnaden.

Bindväv
För behandling av bindväv, både förebyggande och vid rehabilitering.

Välmående
Behandling med LPG Endermoloigie är i regel behaglig. Den nya kroppsbehandlingen med Alliance påminner om manuell massage i bearbetningen. Upplev en exklusiv behandling som erbjuder extrem effekt och avkoppling.

LPG rekommenderas för behandling av ansikte:

När den patenterade LPG-tekninken appliceras på ansiktet kallar vi det för Face Endermologie.

Face Endermologie är en 100% naturlig anti-aging teknik och verklig fitness behandling för huden som boostar den egna produktionen av:

 • Kollagen – för fasthet
 • Elastin – för smidighet +46%
 • Hyaluronsyra – för volym och återfuktning +80% 

Face Endermologie är en ljuvlig 30min massage av ansiktet som också ger ett naturligt minilyft. En behandling med omedelbar effekt samtidigt som du får en avkopplande stund med fokus på just ansiktsmassage. I denna behandling använder vi ett mindre munstycke anpassat för ansiktet som förbättrar cirkulationen, stramar upp & ger dig en spänstigare & fräschare hud med tydligare konturer. Behandlingen kan bokas vid enstaka tillfällen men rekommenderas som en kur på 5-10ggr ( 1-2ggr/v) när du har ett mer specifikt behandlingsmål & område som tex ögonpartiet, dekolletage, hals eller ”dubbelhaka” eller bara vill ge din hy det bästa.

Hos oss kan du boka 2 olika behandlingar med LPG ansikte:

 • LPG ansiktsbehandling LYX 60min – En lyxig ansiktsbehandling som ger ett naturligt minilyft. Vi inleder behandlingen med ansiktsrengöring, hudanalys, ansiktsvatten, peeling, LPG-lifting ansiktsmassage 30min, kemisk peeling, kollagenmask samt anpassade avslutande produkter. En behandling med omedelbar effekt samtidigt som du får en avkopplande stund med fokus på just ansiktsmassage. I denna behandling använder vi ett mindre munstycke anpassat för ansiktet som förbättrar cirkulationen, stramar upp & ger dig en spänstigare & fräschare hud med tydligare konturer. Önskar du gå en kur (se nedan) med LPG ansiktsmassage så kan du inleda med denna behandling för bästa resultat.

 

 • LPG Endermologie ansiktsmassage 30min – En behandling med omedelbar effekt samtidigt som du får en avkopplande stund med fokus på just ansiktsmassage. I denna behandling använder vi ett mindre munstycke anpassat för ansiktet som förbättrar cirkulationen, stramar upp & ger dig en spänstigare & fräschare hud med tydligare konturer. Behandlingen kan bokas vid enstaka tillfällen men rekommenderas som en kur på 5-10ggr ( 1-2ggr/v) när du har ett mer specifikt behandlingsmål & område som tex ögonpartiet, dekolletage, hals eller ”dubbelhaka” eller bara vill ge din hy det bästa. Våra kurer är rabatterade, kontakta oss gärna för upplägg och bokning.

Efter LPG ansiktsbehandling kan du gå tillbaka till jobb och annan aktivitet, din hy strålar efter dessa behandlingar.

Behandlingen är ej lämplig för dig som är gravid eller har acne. Avvakta 14dgr efter utförd injektionsbehandling med både fillers & Botox innan du utför denna behandling.

Kontakta oss gärna för frågor & tidsbokning.

LPG cellulitbehandling

På Beauty by Lina erbjuder vi en skräddarsydd kur för behandling av celluliter med LPG.

LPG Anti-Cellulitbehandling 10 behandlingar 2ggr/v á 30min

Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingat. Celluliter orsakas av att underhudens fettceller ökar i storlek och klumpar ihop sig. Detta ger huden ett apelsinliknande utseende.

Den minskade blodcirkulationen i området bidrar till en ansamling av slaggprodukter, försämring av ämnesomsättningen samt förtätning av bindväven. Elasticiteten försämras och förhårdnader kan uppstå i vävnaden. Detta resulterar i områden med fett som inte svarar på fysisk träning eller strikt diet. Celluliter är alltså svåra att träna bort och beror inte på fetma – det är endast ett kosmetiskt tillstånd.

Med en LPG-behandling dräneras slaggprodukter och toxiner ut samtidigt som fettcellerna släpper ifrån sig lagrad energi vilket gör att fettcellerna blir mindre och fettdepåerna krymper. Produktionen av kollagen och elastin ökar vilket ger en mer smidig och fast hud.

Av hygieniska skäl & för att ge bästa möjliga behandlingskvalitet har du under behandlingen på dig LPG ´s patenterade ”kroppsstrumpa”. Denna finns att hyra för 50kr/tillfälle eller köpa för 300kr.

Behandlingstiden med LPG är i detta val är 30min. Vi kör fokuserat på lår & rumpa i samtliga behandlingar i din kur för bästa effekt & behandlingen utförs 2ggr/v. Du kan direkt efter din behandling återgå till jobb & andra aktiviteter. Ökat vattenintag & 20min daglig fysisk aktivitet rekommenderas i samband med dessa behandlingar för bästa effekt. Vi skräddarsyr även ett hudvårdsprogram för det behandlade området för fortsatt underhåll på hemmaplan mellan dina behandlingar.

Kontakta oss gärna för konsultation eller hjälp med upplägg av din personliga behandlingsplan på 0455-122 00 eller info@beautybylina.se

Att tänka på inför behandlingen:

Kontraindikationer för LPG:

 • -cancer (under behandling)
 • -graviditet upp till de 3 första månaderna (därefter kan benen behandlas)
 • -pågående infektion samt inflammation
 • -blodförtunnande medicin & blodsjukdom (rådfråga din läkare)

Efter behandlingen

Känslan efter behandling kan liknas vid en klassisk/djupgående kroppsmassage, man blir härligt avslappnad. Många upplever också en känsla av lätthet och att man känner sig smidigare. En del får en energikick och andra bli mer möra och avslappnade. Behandlingen anpassas efter dig och styrkan ställs in individuellt. Du kan gå tillbaka till jobb och andra aktiviteter som vanligt efter din behandling.

Viktigt är att dricka mycket vatten både inför och efter din LPG för bästa möjliga resultat. Du hjälper då kroppen med utslussning av ansamlade slaggprodukter på ett naturligt och effektivt sätt. Har du ett resultatinriktat behandlingsmål rekommenderar vi dig att se dina LPG behandlingar som en del av daglig fysisk aktivitet (tex en promenad på 20-30min) samt en hälsosam kost.

I samband med dina LPG behandlingarna erbjuder även din terapeut även ett skräddarsytt program med nutricosmetics och hudvårdsprodukter för fortsatt underhållsbehandling hemma, detta för att ytterligare optimera ditt resultat.

Rekommenderat antal behandlingar

För optimalt resultat rekommenderar vi 1-2 behandlingar i veckan till önskat resultat uppnåtts. Vi erbjuder rabatterade kurer på 5, 10 och 15 behandlingar. Vid bokning av minst 10 behandlingar ingår en personlig LPG kroppsstrumpa värde 300kr. Efter avslutad kur rekommenderar vi att du följer upp med underhållsbehandlingar ca 1 gång/månad för att bevara dina resultat. LPG ger ett hållbart men inte bestående resultat, precis som med träning.

LPG kan självklart även bokas som en avkopplande stund vid enstaka tillfällen.

Boka gärna en konsultation så berättar vi mer om LPG och skapar ett personligt behandlingsupplägg.

Priser

Prisuppgift för enstaka behandlingar samt kurer finns se på vår bokningssida under Massage & kroppsbehandlingar. Önskar du mer information så ber vi dig kontakta oss på 0455-122 00 eller info@beautybylina.se

Bokning av tid

Varmt välkommen att boka din LPG behandling på www.beautybylina.se eller på 0455-122 00, svarar vi ej ber vi dig tala in ett meddelande så ringer vi upp så fort vi har möjlighet.

Du kan även boka en personlig konsultation inför din LPG kur där vi träffas och tillsammans planerar ett upplägg utifrån dina mål, detta är att rekommendera. Kostnaden för konsultationen, 300kr,  dras av vid bokad kur á 5-15ggr inom 3mån.

Vi är Auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR & innehar behandlingsskadeförsäkring & godkända att utföra Hygienisk verksamhet av Miljö & hälsovårdsnämnden.

Varmt välkommen!

Boka tid

LPG Endermologie Alliance