Injektionsbehandlingar

Botox & fillers

Vi välkomnar Amanda Nybeck till oss på Beauty by Lina. Amanda kommer på utvalda datum besöka oss på Beauty by Lina för att utföra olika injektionsbehandlingar så som Botox, fillers & Skleroterapi (borttagning av ådernät på benen).

Amandas  vision är att stärka varje individs naturliga skönhet och därmed skapa naturliga resultat. Amanda har lång erfarenhet & du som kund kan känna dig trygg och omhändertagen.

Amanda kommer besöka oss på Beauty by Lina den 13/8, 27/8, 17/9, 8/10, 5/11, 26/11, 10/12, 11/12 & 29/12-20. Önskar du boka tid gör du det via oss på Beauty by Lina 0455-122 00 (tala in namn & nr om vi ej svarar så ringer vi upp samma dag), eller maila på info@beautybylina.se.

botox karlskrona

Det är jag som är Amanda!

Jag heter Amanda Nybeck , är leg. Specialistsjuksköterska och injektionssjuksköterska. Jag gått flertalet utbildningar inom fillers och botox både i Sverige, Tyskland och Frankrike. År 2015 certifierade jag mig för estetiska injektioner, enligt estetiska injektionsrådet. Jag har en bred erfarennet att arbeta med botox (Azzalure) samt fillers (Restylane och Juvederm). Jag utför även behandlar av ytliga ådernät med skleroterapi.

Botulinumtoxin-Botox

Botulinumtoxin-Botox är ett läkemedel som verkar muskelavslappnande och godkändes inom estetisk medicin i USA år 2002. På A.N SkinCinic används Azzalure som är en typ av Botulinumtoxin för behandling av rynkor. Botox är ett väl beprövat läkemedel som gör att muskeln som skapat linjer och rynkor slappnar av och dessa slätas ut. Vanliga rynkor som oftast behandlas med botox är glabella (den så kallade argrynkan mellan ögonbrynen), kråksparkarna (som visar sig i samband med att man ler eller kisar), samt pannveck. Det finns även fler användningsoråden med botox som vi gärna går igenom under ditt besök.

Botox kan även användas för lindring av spänningshuvudvärk och tandgnissel, (även medicinska åkommor som migrän och svettbehandlingar).

Behandlingen sker med små injektioner av botox i musklerna med en liten, tunn nål. Resultatet ses oftast efter en vecka, ibland något tidigare och ibland något senare. Bilder tas både innan första behandling samt på eventuellt uppföljningsbesök. Resultatet med botox brukar sitta i minst 3 månader, men oftast längre.

Från 2 500kr

 • Botox 1 område ex. glabella – 2500 kr
 • Botox 2 områden ex. glabella och kråksparkar – 3500 kr
 • Botox 3 områden ex. glabella, kråksparkar och panna – 4500 kr

Restylane och Juvederm behandlingar

Fillern Restylane är en naturlig skönhetsprodukt som består av kemiskt framställ Hyaluronsyra som liknar kroppens egna hyaluronsyra. Restylane är en svensk väl beprövad produkt som funnits på marknaden sedan år 1996, och ca 30 miljoner behandlingar med Restylane har utförts sedan dess. Restylane är en gelliknande massa som injiceras under huden för att återskapa struktur och volym. En behandling med fillers kan användas till rynkbehandling, ansiktskontureing utan kirurgiska ingrepp och läppförstoring. Resultatet syns oftast direkt och sitter i ca 6-12 månader. Men något kortare för läppar, ca 4-6 månaders hållbarhet efter första behandlingen. En uppföljning rekommenderas vanligtvis efter 6 månader men ibland kan det dröja upp till 18 månader.

Amanda utför både fillern Restylane och Juvederm för att kunna erbjuda kunden just den fillern som lämpar sig bäst för alla individuella behov. Med fillers kan man både förstärka kindbenen, läpparna förbättra hudstrukturen, mildra rynkor och mycket mer.

Med rätt filler och rätt teknik kan man anpassa behandlingen utifrån kundens behov. Det kan vara alltifrån en läpp som förlorat volym genom åren, till läppar som vill ha  volymökning, mer jämnhet eller stärka upp läppkanten.

Samtliga fillers innehåller lidocain (vilket är ett bedövningsmedel som vanligt används hos tandläkaren). Om kunden vill ha ytterligare bedövning kan man, en timme innan behandling stryka på en bedövningskräm på läpparna.

Från 2500kr

Fillers från Restylane, Juvederm och Belotero används vid behandling. Vi har valt ett brett utbud av kvalitetsfillers för att hitta just den bästa fillern för dig!

 • Fillers i nasolabiala veck                                                              från 3100:-
 • Fillers munvinklar                                                                         från 3100:-
 • Fillers till läppförstoring                                                        0,55 ml 2500:-
  1 ml från 3100:- till 3500:-
 • Fillers läpprynkor                                                                           från 2300:-
 • Fillers volym kindben                                                                    från 3500:-
 • Fillers volum käkben                                                                     från 3100:-
 • Fillers haka                                                                                      från 3100:-

Skleroterapi

Är en behandling av telangiektasier (ytliga kärl) på benen. Med en injektionsteknik behandlas ytliga kärl på vader, lår och knäveck. Det är en teknik som utvecklats under flera år och ger idag goda resultat.

Telangiektasier (ådernät) är vanligt bland både kvinnor och män, det kan bland annat bero på den genetiska faktorn/ärftligheten.

Skleroterapi innebär att läkemedlet Aethoxysklerol, som har  en lokalbedövande effekt, injiceras med en mycket tunn nål i ytliga kärl på benen, även kallade ådernät och kärlspindlar. Detta  läkemedel gör att kärlen klistras samman och med tiden skrumpnar dem ihop och försvinner. Oftast behövs 2-3 behandlingar med ca 6-8 veckors mellanrum.

Efter behandling bör man undvika hård fysisk aktivitet och bastubad, samt sola det behandlade området de närmsta veckorna efter behandling. En stödstrympbyxa/stödstrumpor rekommenderas direkt efter behandlingen.

Från 1500kr

2ml Aeotoxysklerol 1500:-

4 ml Aeotoxysklerol 2500:-

Botox & fillers konsultation

Är du osäker på vilken behandling som passar just dig så kan du boka in en konsultation med Amanda dom datumen hon besöker Beauty by Lina. Konsultationen kostar 300kr, om du gör behandling vid samma tillfälle så dras beloppet av som rabatt.

Inför behandling

Vad ska jag tänka på innan behandling med Restylane/filler?

Att tänka på innan behandling med Restylane:

* Informerar mig alltid om ditt medicinska bakgrund.

* Du får inte ha en pågående herpesinfektion.

* Du får inte behandla om akne brutit ut på injektionsområdet.

* Ej vara gravid eller amma.

* Informerar mig om du någon gång fått en allergisk reaktion/chock.

* Du får inte heller ha en pågående infektions sjukdom eller feber vid behandlingstillfället.

 

Vilka är de vanligaste biverkningarna?

Vanligast är rodnad, blåmärke och en viss svullnad. Ömhet och lätt klåda kan förekomma.

När ser jag resultatet av Restylane?

Du kan se resultat direkt, men svullnad kan förekomma och därför kan det dröja upp till två veckor innan du kan se själva slutresultatet.

När kan jag se resultatet efter en behandling med Azzalure (botox)?

Detta kan du oftast se redan efter ca 3 dagar upp till 2 veckor.

Vad menas med en Touch-up behandling med filler?

Genom att göra en uppföljande behandling efter ca 2-4 veckor med filler kan du uppnå ett optimalt resultat som enligt undersökningar visar på ett mer långvarigt resultat.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna med Azzalure (Botox)?

Minst 3 månader skall gå mellan behandlingarna med botox.

Hur gammal måste man vara för att få göra en behandling?

Du måste ha fyllt 18 år, myndig.

Vill du läsa mer?

Besök då gärna Amandas hemsida www.anskinclinic.se