IPL Hårborttagning

Reducera oönskad hårväxt på kropp och ansikte med avancerad IPL teknik som är en säker och kliniskt beprövad behandlingsmetod för en permanent reducering av oönskad hårväxt. Med hjälp av IPL (Intensivt Pulserande Ljus) förstör man hårstrukturen i hårsäckarna och förhindrar hårets återväxt.

Boka tid

IPL hårborttagning, slät hud utan hår

Reducera oönskad hårväxt på kropp och ansikte med avancerad IPL teknologi. Vi på Beauty by Lina erbjuder effektiv hårborttagning med permanent resultat genom Lumenis IPL-M22 Stellar.

IPL är en teknik som har utvecklats av Lumenis, pionjär inom estetisk medicin, och används av ledande kliniker runtom i världen. Behandlingen är även godkänd av FDA (USA:s livsmedels och läkemedelsmyndighet). Som utvecklare av IPL-teknologin har Lumenis dessutom en mängd kliniska studier som bevisar teknikens effektivitet och säkerhet.

På Beauty by Lina utförs alla behandlingar & konsultationer av auktoriserade hudterapeuter & utbildade IPL-terapeuter som anpassar behandlingen utifrån dina förutsättningar och önskemål för bästa resultat.

Varmt välkommen att kontakta oss för tidbokning eller konsultation.

Boka tid

Hur fungerar IPL M22?

Med den unika IPL- teknologin sänder man ut ett pulserande ljus som leds ner i huden  och absorberas av pigmentet i hårstråna utan att skada omkringliggande vävnad. Ljuset omvandlas till värme som i sin tur förstör proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva växtfasen och hårstrået dör.

Behandlingen upprepas med 6-12 veckors mellanrum (beroende på område på kroppen).
Normalt sett behövs ca 6-8 behandlingar för att få en maximal effekt (detta är givetvis väldigt individuellt). Att det krävs flera behandlingar beror på att håren befinner sig i olika faser; tillväxtfas, övergångsfas och vilofas. Det är endast i tillväxtfasen som ett permanent resultat kan uppnås.

Behandlingen fungerar endast på mörka strån, dvs inte vita, röda eller ljust blonda. För att få snabbast resultat är kontrasten mellan ljus hy och så mörka, grova strån som möjligt bäst.

Om dina hårstrån inte är mörka kan vi erbjuda andra behandlings alternativ, läs mer om elektrisk epilering eller vaxning här.

Att tänka på inför behandlingen

-Solning, solarium och brun-utan-solkrämer ska undvikas 4–6 veckor före och under behandlingens gång. Mörkare pigment gör att hårborttagningen fungerar sämre och risken för att bränna huden ökar.

-För att uppnå bästa resultat är det bra om du rakat behandlingsområdet före behandlingen, 24h innan eller samma dag. Det ska helst vara slätrakat men det går även bra men någon millimeters utväxt. Om du vanligtvis brukar vaxa, plocka eller använda epilator på det aktuella behandlingsområdet rekommenderar vi att istället börja raka minst 4 veckor innan ditt behandlingstillfälle för att håren ska kunna växa tillbaka, finns det inget hårstrå i hårsäcken uteblir resultat och fler behandlingar kommer då att behövas.

–  känner du dig osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information om behandlingen? Då är du välkommen att boka in en separat konsultation eller ringa oss på 0455-122 00. En inbokad konsultation kostar 250kr och dras av som rabatt vid ditt första behandlingstillfälle. Bokar du tid för behandling så inleder vi alltid med en konsultation.

Under behandlingen

Först tvättas huden ren från smink och parfym, kom gärna utan om möjlighet finns. Vi applicerar en kyld gelé på behandlingsområdet och placerar prisman eller munstycket ovanpå det. Du kommer att känna ett stick som en gummisnoddssnärt i huden och därefter flyttar vi munstycket till nästa punkt.

Ljuset söker efter pigment (melanin) i hårstrået och i hårsäcken, där omvandlas det sedan till värme som förstör hårsäcken permanent. Håret som finns i hårsäcken ligger kvar men kommer att stötas ut inom 1-3v. Hårstråna växer oberoende av varandra, vilket innebär att hårväxten kommer att glesna allt eftersom och upprepade behandlingar krävs.

Beroende på hur stor hudyta som behandlas kan det ta från 15 minuter till några timmar att behandla.

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen är det vanligt att en viss svullnad och rodnad uppstår men detta går över efter några timmar. Vi rekommenderar dig att smörja det behandlade området med en efterbehandlingsprodukt för svalka och läkning 1gång/dag i ca4 dagar efter din behandling.

Du kan utan problem återgå till arbetet som vanligt samma dag men undvik bad, träning och bastu dom närmsta 48h.

Du skall även undvika stark sol under 1-2 veckor efter behandling då huden är mer ljuskänslig än vanligt.

Efter 1- 3 veckor kan man se resultatet av behandlingen då kroppen stöter ifrån sig stråna. De hårstrån som förstörts vid behandlingen och var i rätt växtfas, dvs tillväxtfasen, kommer aldrig att växa ut igen, du får alltså en permanent hårborttagning. Däremot kan intilliggande hårstrån, som legat i vilofas under behandlingens gång, börja växa vid ett senare tillfälle, därav dom upprepade behandlingstillfällena. Även hormoner och viss medicinering kan stimulera nya hårstrån, detta kallas nytillväxt.

Kontraindikationer

Du kan tyvärr inte boka behandling om du är gravid eller ammar eller om du går på strålbehandling eller cytostatika.

Vi kan inte heller behandla dig som genomgår behandling med receptbelagda läkemedel mot akne så som starka retinoider mm, då har vi andra behandlingar som passar bättre.

Vi behandlar inte heller öppna och svårläkta sår.

Vi behandlar inte dig som lider av ljuskänslighet, har epilepsi eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Priser

Om du önskar att behandla flera områden vid ett och samma tillfälle (en s.k. kombinationsbehandling) ges en viss rabatt på den totala kostnaden. Välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

 

Ansikte      Pris/session

Överläpp 1195kr

Haka fr 1195kr

Haka & Överläpp 1595kr

Hals fr 1195kr

 

Överkropp      Pris/session

Axill (Armhålor) 1895kr

Under- eller överarmar 2200kr

Hals fr 1195kr

Nacke fr 1795kr

Hel rygg 3895kr

Bröst fr 2595kr

Bröst & mage 3895kr

Magsträng 1195kr

 

Underkropp      Pris/session

Underben 3895kr

Hela ben (ej bikini) 5495kr

Brazilian 2495kr

Stuss 1995kr

Lår fr 2495kr

Händer 1495kr

Bikinilinjen fr 1895kr

Bikinilinjen & Axill 3195kr

Bokning av tid

Du kan boka din tid online via vår hemsida eller ringa oss på 0455-122 00 om du har frågor eller önskar hjälp med bokning. Du kan också boka en konsultation där vi träffas & tillsammans går igenom dina förutsättningar, hur du kan förbereda samt ta hand om din hy efter behandlingen med anpassade hudvårdsprodukter. Kom förberedd och tänk igenom vilka frågor du har om behandlingen. Vid bokad & utförd behandling dras beloppet för konsultationen av som rabatt (250kr).

Vi är Auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR & innehar behandlingsskadeförsäkring & godkända att utföra Hygienisk verksamhet av Miljö & hälsovårdsnämnden.

Boka tid

Före- & efterbilder

Vanliga frågor & svar kring IPL Hårborttagning

Hur många behandlingar krävs?

Detta är den vanligaste frågan när det kommer till hårborttagning och detta är omöjligt att svara på då det är väldigt individuellt. Ett hårstrå har tre olika växtfaser. Det är endast i växande fas, så kallad anagen fas, som vi med IPL kan förstöra håret permanent. Ca 10-30% av det totala antalet aktiva hårsäckar är i växande fas samtidigt vilket innebär att MINST fem behandlingar krävs, vi brukar räkna med 5-7.

Därtill har alla olika förutsättningar som tex påverkas av hårstråets tjocklek och färg i kombination med din hudton.

Ett antal veckor efter din behandling har några av de vilande hårsäckarna blivit aktiva, hårstrået växer ut och kan sedan förstöras vid nästa behandling. På så sätt upprepas behandlingen framtill att samtliga hårsäckar behandlats under sin aktiva fas.

Behandlingsintervallet ligger på mellan 4-6 veckor

Vad ska jag tänka på före och efter behandling?

Vid all form av IPL bör man vara så blek som möjligt., ju större kontrast finns mellan hud och hår desto bättre. Inför en behandling ska du inte sola på 6 veckor eller använt brun-utan- sol inom två veckor. Vid hårborttagning ska man inte ha vaxat, epilerat, plockat eller blekt håret senare än 4v innan behandlingstillfället. Behandlande område ska dock rakas 24 h innan din behandling. Dock är det en fördel om du har lite utväxt på håret om du bokat ett separat behandlingstillfälle.

Kontrollera eller konsultera eventuella kontraindikationer med oss senast 48h innan du kommer på din bokade tid.

Måste jag boka en konsultation först?

Nej, du måste inte boka en inledande konsultation först utan detta är endast nödvändigt om du känner osäker på dina förutsättningar eller vill få mer information om behandlingen, detta kostar 250kr och dras av som rabatt vid ditt första behandlingstillfälle. Om du bokar tid direkt för behandling så ingår alltid en inledande konsultation av behandlingsområdet.

Kan man behandla alla typer av hår?

Behandling av mörka hårstrån fungerar absolut bäst då de innehåller en högre mängd pigment och det är pigmentet som drar åt sig av ljuset i behandlingen. Blonda och gråa hår svarar betydligt sämre eller inte alls på behandlingen medan vitt hår inte kan behandlas.  En annan faktor är hudtyp. Mörk hud innehåller mycket pigment vilket gör att även huden blir upphettad av laserpulsen och inte endast hårsäcken. Ideala förutsättningar uppnås vid kombination av ljus hud och mörka hårstrån.

Gör behandlingen ont?

För att döda näringstillförseln till hårstrået och nå 100 % celldöd, sе krävs det att man kommer upp i ca 70 grader Celsius. Hudens nervceller signalerar smärta vid kortvarig uppvärmning redan vid 42 grader Celsius. Alltså är det omöjligt att få en helt smärtfri permanent hårborttagningsbehandling. Det är alltså ingen smärtfri behandling oavsett vilken reklam du än sett som påstår detta. De flesta tycker att det sticks, ger en värmande känsla eller liknas vid en gummisnoddssnärt mot huden men man vänjer sig ganska snart och varje ljusblixt varar någon tusendels sekund, alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok. Utöver din individuella smärttålighet och motivation kan följande faktorer spela in gällande hur det känns:

– Vilket område man behandlar
– Hur mycket pigment som finns i huden
– Hur mörka hårstråna är
– Vilken pulsstyrka som används

Integrerad kylning i maskinen i kombination med att vi applicerar en sval gelé på behandlingsområdet säkerställer bästa komfort.

Är ljuset från IPL farligt?

Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling. Det är dock väldigt viktigt att följa våra rekommendationer kring solning och efterbehandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Ja, har du brun eller mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. Det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling .

Boka tid