IPL Hårborttagning

Med avancerad IPL-teknik kan du aktivt reducera oönskad hårväxt på både kropp och ansikte. Denna säkra och kliniskt testade behandlingsmetod erbjuder en permanent lösning mot oönskad hårväxt. Genom att använda IPL (Intensivt Pulserande Ljus) skadar vi hårets struktur i hårsäcken, vilket effektivt stoppar hårets återväxt. Så, om du drömmer om en slätare och hårfri hud, är IPL den optimala lösningen för dig.

Boka tid

IPL hårborttagning, slät hud utan hår

Aktivt minska oönskad hårväxt på kropp och ansikte med vår toppmoderna IPL-teknologi hos Beauty by Lina. Satsa på vår effektiva hårborttagning som ger bestående resultat med hjälp av det framstående Lumenis IPL-M22 Stellar-systemet.

Lumenis, en föregångare inom estetisk medicin, står bakom denna banbrytande IPL-teknik, som nu används av framstående kliniker över hela världen. Dessutom har FDA (USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet) godkänt behandlingen, vilket stärker dess trovärdighet. Med en stark grund av kliniska studier bevisar Lumenis teknikens effektivitet och säkerhet.

Hos oss på Beauty by Lina garanterar vi högsta kvalitet, eftersom vårt team består av auktoriserade hudterapeuter och specialutbildade IPL-terapeuter. Dessa experter skräddarsyr varje behandling efter dina individuella behov och önskemål, alltid med målet att uppnå bästa möjliga resultat.

Tveka inte att nå ut till oss för att boka en tid eller för en personlig konsultation. Vi ser fram emot att möta dig!

Boka tid

Hur fungerar IPL M22?

Med vår unika IPL-teknologi skickar vi ut pulserande ljusstrålar som tränger djupt ner i huden. Hårstråets pigment absorberar detta ljus, och utan att skada omgivande vävnad omvandlas ljuset till värme. Denna värme skadar proteinet i hårcellerna och de aktiva hårsäckarna, vilket resulterar i att hårstrået förlorar sin livskraft.

 

Vanligtvis rekommenderar vi att upprepa behandlingen var 6-12 vecka, beroende på vilket område av kroppen vi behandlar. För att uppnå bästa möjliga resultat krävs ofta mellan 6-8 behandlingar, även om detta kan variera från person till person. Anledningen till att flera behandlingar krävs? Hår går igenom olika stadier: tillväxt, övergång och vila. För att säkerställa ett permanent resultat måste vi träffa hårstrået under dess tillväxtfas.

 

Observera att denna behandlingsmetod är mest effektiv på mörka hårstrån. Vita, röda eller mycket ljusblonda hårstrån reagerar inte på IPL-behandlingen. För bästa resultat ser vi helst en kontrast mellan ljus hud och mörka, grova hårstrån.

 

Om du har ljusa hårstrån, oroa dig inte! Vi erbjuder även alternativa metoder, läs mer om elektrisk epilering eller vaxning här.

Att tänka på inför behandlingen

Undvik solbadning, solarium och användning av brun-utan-solkrämer minst 4-6 veckor både före och under hela behandlingsperioden. Ett mörkare pigment kan minska effektiviteten i hårborttagningen, och dessutom finns det en förhöjd risk att bränna huden.

 

Om du vill maximera dina resultat, raka behandlingsområdet 24 timmar före, eller till och med samma dag som din behandling. Idealiskt sett bör området vara helt slätrakat, men en minimal utväxt av några millimeter är också acceptabelt. För de som brukar vaxa, plocka eller använda epilator, rekommenderar vi att ni byter till rakning minst 4 veckor innan behandlingsdatumet. Om hårstrået saknas i hårsäcken kan detta leda till sämre resultat, vilket kan innebära att fler behandlingssessioner behövs.

 

Har du frågor eller behöver ytterligare information om behandlingen? Tveka inte att boka en konsultation eller ring oss direkt på 0455-122 00. En konsultation kostar 250kr, men den summan dras av från priset vid ditt första behandlingstillfälle. När du bokar en behandlingstid börjar vi alltid med en konsultation för att klargöra dina förutsättningar.

Under behandlingen

Först rengör vi huden från smink och parfym. Om möjligt, kom utan dessa. Efter det applicerar vi en kylande gelé på det område du vill behandla. Sedan placerar vi prisman eller munstycket direkt på huden. Under behandlingen känner du en kort, skarp känsla, likt en gummisnodd som snärtar mot huden. Efter det flyttar vi vidare till nästa punkt.

Ljuset från IPL-maskinen letar efter melanin, pigmentet i hårstrået och hårsäcken. När ljuset träffar melaninet omvandlas det till värme, vilket permanent förstör hårsäcken. Även om håret i den behandlade hårsäcken kvarstår kommer det att trilla ut inom 1-3 veckor. Eftersom varje hårstrå växer i sin egen takt kommer hårväxten att tunnas ut med tiden, och därför behöver behandlingen upprepas flera gånger.

Tidsåtgången för behandlingen varierar. Den kan vara så kort som 15 minuter eller sträcka sig över flera timmar, beroende på storleken på det behandlade området.

Efter behandlingen

  • Direkt efter behandlingen är det vanligt att en viss svullnad och rodnad uppstår men detta går över efter några timmar. Vi rekommenderar dig att smörja det behandlade området med en efterbehandlingsprodukt för svalka och läkning 1gång/dag i ca 4 dagar efter din behandling.
  • Du kan utan problem återgå till arbetet som vanligt samma dag men undvik bad, träning och bastu dom närmsta 48h.
  • Du skall även undvika stark sol under 1-2 veckor efter behandling då huden är mer ljuskänslig än vanligt.
  • Efter 1- 3 veckor kan man se resultatet av behandlingen då kroppen stöter ifrån sig stråna. De hårstrån som förstörts vid behandlingen och var i rätt växtfas, dvs tillväxtfasen, kommer aldrig att växa ut igen, du får alltså en permanent hårborttagning. Däremot kan intilliggande hårstrån, som legat i vilofas under behandlingens gång, börja växa vid ett senare tillfälle, därav dom upprepade behandlingstillfällena. Även hormoner och viss medicinering kan stimulera nya hårstrån, detta kallas nytillväxt.

Kontraindikationer

Om du är gravid, ammar, går på strålbehandling eller tar cytostatika, kan vi tyvärr inte boka in dig för behandling.

För de som genomgår behandling med receptbelagda läkemedel mot akne, särskilt kraftfulla retinoider, rekommenderar vi andra behandlingsalternativ som kan passa bättre.

Dessutom behandlar vi inte öppna eller svårläkta sår.

Slutligen kan vi inte erbjuda behandling för personer med ljuskänslighet, epilepsi eller de som tar mediciner som ökar ljuskänsligheten.

Priser

Om du önskar att behandla flera områden vid ett och samma tillfälle (en s.k. kombinationsbehandling) ges en viss rabatt på den totala kostnaden. Välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

 

Ansikte      Pris/session

Överläpp 1195kr

Haka fr 1195kr

Haka & Överläpp 1595kr

Hals fr 1195kr

 

Överkropp      Pris/session

Axill (Armhålor) 1895kr

Under- eller överarmar 2200kr

Hals fr 1195kr

Nacke fr 1795kr

Hel rygg 3895kr

Bröst fr 2595kr

Bröst & mage 3895kr

Magsträng 1195kr

 

Underkropp      Pris/session

Underben 3895kr

Hela ben (ej bikini) 5495kr

Brazilian 2495kr

Stuss 1995kr

Lår fr 2495kr

Händer 1495kr

Bikinilinjen fr 1895kr

Bikinilinjen & Axill 3195kr

Bokning av tid

Boka din tid enkelt online genom vår hemsida. Om du behöver mer information eller hjälp med bokningen, tveka inte att ringa oss på 0455-122 00. Dessutom erbjuder vi konsultationer där vi tillsammans diskuterar dina förutsättningar och ger råd om hur du bäst förbereder dig inför behandlingen och sköter din hy efteråt med våra anpassade hudvårdsprodukter. Förbered dig inför mötet genom att fundera på vilka frågor du har om behandlingen. När du sedan bokar och genomgår en behandling hos oss, drar vi av konsultationskostnaden (250kr) som en rabatt.

 

Som auktoriserade hudterapeuter, medlemmar i SHR, försäkrar vi kvalitet och säkerhet. Vi har också behandlingsskadeförsäkring och godkännande från Miljö & hälsovårdsnämnden att utföra hygieniska behandlingar.

Boka tid

Före- & efterbilder

Vanliga frågor & svar kring IPL Hårborttagning

Hur många behandlingar krävs?

Den frågan dyker ofta upp när det gäller hårborttagning, och svaret varierar eftersom det är väldigt individuellt. Varje hårstrå genomgår tre olika tillväxtfaser, och det är bara under den växande fasen, den så kallade anagen fasen, som vi kan eliminera håret permanent med IPL. Av det totala antalet aktiva hårsäckar befinner sig cirka 10-30% i denna växande fas samtidigt. Det innebär att man behöver MINST fem behandlingar, men oftast landar det på mellan 5-7 behandlingar.

Faktorer som hårstråets tjocklek och färg, kombinerat med din hudton, spelar också in i resultatet.

Några veckor efter din första behandling kommer vissa av de vilande hårsäckarna bli aktiva. När hårstrået börjar växa ut igen, kan vi förstöra det vid nästa behandling. Därför upprepar vi processen tills alla hårsäckar har behandlats i sin aktiva fas.

Vanligtvis planeras behandlingarna med ett intervall på 4-6 veckor.

Vad ska jag tänka på före och efter behandling?

När du genomgår en IPL-behandling är det bäst att din hud är så ljus som möjligt. Resultaten blir bättre när det finns en tydlig kontrast mellan hudens och hårets färg. Inför din behandling bör du undvika solning i minst 6 veckor och inte ha använt brun-utan-sol-produkter de senaste två veckorna. Om du planerar en hårborttagning, se till att du inte har vaxat, epilerat, plockat eller blekt håret de senaste 4 veckorna. Området du vill behandla bör dock raka 24 timmar före din behandling. Om du har bokat en separat behandlingstid kan det vara fördelaktigt med en liten hårväxt.

Om du är osäker på några aspekter av behandlingen eller har särskilda hälsobekymmer, rekommenderar vi att du diskuterar detta med oss minst 48 timmar innan din inbokade tid.

Måste jag boka en konsultation först?

Nej, en inledande konsultation är inte obligatorisk. Men om du känner dig osäker gällande dina förutsättningar eller vill ha mer information om behandlingen, erbjuder vi konsultationer för 250kr. Vid ditt första behandlingstillfälle drar vi av denna kostnad som en rabatt. Väljer du att boka en behandling direkt, ingår alltid en inledande konsultation av behandlingsområdet.

Kan man behandla alla typer av hår?

Behandling av mörka hårstrån ger bästa resultatet eftersom de har mer pigment, och det är detta pigment som ljuset i behandlingen riktar in sig på. Däremot ger blonda och gråa hårstrån sämre respons på behandlingen, och vitt hår kan inte behandlas alls. Dessutom spelar hudtypen en roll. Eftersom mörk hud har rikligt med pigment, kan ljuset från laserbehandlingen värma upp huden istället för enbart hårsäcken. Den optimala kombinationen för behandlingen är ljus hud med mörka hårstrån.

Gör behandlingen ont?

För att uppnå 100 % celldöd och därmed stoppa näringsförsörjningen till hårstrået måste en temperatur av ungefär 70 grader Celsius uppnås. Dock börjar hudens nervceller signalera smärta vid en kortvarig uppvärmning som redan når 42 grader Celsius. Det betyder att det inte finns någon helt smärtfri metod för permanent hårborttagning, oavsett vad vissa reklamkampanjer kan påstå. Många upplever en stickande känsla, en värme eller en känsla som kan jämföras med när en gummisnodd snärtas mot huden. Trots detta är smärtan oftast övergående, och många anser att det är uthärdligt eftersom varje ljusblixt varar bara en tusendels sekund.

Hur behandlingen upplevs kan variera beroende på:

  • Det behandlade områdets placering
  • Mängden pigment i huden
  • Hur mörka hårstråna är
  • Vilken styrka ljuspulsen har

För att göra behandlingen så bekväm som möjligt använder vi en maskin med integrerad kylning. Vi applicerar även en kylande gelé på det område som ska behandlas, vilket maximerar komforten under behandlingen.

Är ljuset från IPL farligt?

Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar som följd av IPL-behandling (Intensivt Pulserande Ljus) är överlag sällsynta. Det är inte ovanligt att man kan uppleva en viss svullnad eller rodnad i det behandlade området direkt efter sessionen. Men dessa symtom är vanligtvis milda och försvinner oftast inom några timmar efter behandlingen. För att minimera risken för biverkningar och för att säkerställa bästa möjliga resultat är det av yttersta vikt att noga följa de rekommendationer och riktlinjer vi ger kring solning och skötsel av huden efter behandlingen.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Ja, har du brun eller mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. Det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling .

Boka tid