Undersökning av hudförändring

Bedömning och utlåtande av hudförändring

Önskar du en snabb och smidig diagnos gällande din hudförändring eller är du orolig för att ditt födelsemärke eller hudförändring kan vara hudcancer är du nu välkommen att boka tid för undersökning hos oss på Beauty by Lina helt utan remiss eller lång väntetid. Hudcancer är idag den cancerform som ökar snabbast av alla cancerformer i Sverige. Därför är det värdefullt att regelbundet kontrollera vissa av de födelsemärken som finns på huden.

Boka Tid

Hur går undersökningen till?

Beauty by Lina kommer regelbundet få besök av legitimerad sjuksköterska från Läkarhuset i Blekinge som utför hudundersökningen med hjälp av ett så kallat teledermatoskop. Dermatoskopet har både polariserat och icke- polariserat ljus vilket ger mycket detaljrika bilder av dina hudförändringar. Bilderna skickas sedan digitalt för analys till en hudläkare som sedan att återkommer med resultatet inom 5 arbetsdagar.  Utlåtandet får du i Läkarhusets journalportal. Skulle läkaren bedöma att borttagning är lämplig, alternativt annan form av behandling remitteras eller hänvisas du till avsedd mottagning för detta. Vanligtvis hudmottagningen i Karlskrona, Karlshamn eller Kristianstad.

Läkarhuset Journalportal

Vad kostar det?

Att undersöka en hudförändring kostar 895kr och inkluderar besök, undersökning, bedömning av hudläkare och vid behov remiss för vidare åtgärd. Vill du undersöka fler än en hudförändring under besöket kostar det 150kr per hudförändring. Max 3 hudförändringar kan undersökas vid ett tillfälle. Önskar du en mer omfattande undersökning är du välkommen att kontakta oss på 0455-122 00.